Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Nyheter


___________________________________________________________________

difangelicaduenas

Vi hälsar Angèlica varmt välkommen till Lidingö Fäktklubb!  

 

Fäktmästare Angèlica Duenas börjar i augusti vara med och leda våra grupper för barn, ungdomar och vuxna. Mme Duenas är ursprungligen från Mexiko men har de senaste 18 åren varit verksam som fäktmästare i Frankrike och Schweiz.

Som junior tävlade Angèlica i Mexicos landslag men flyttade på 90-talet till Frankrike där hon både tränade och arbetade för Levallois Sporting Club i Paris. Varvat med sin utbildning har hon därefter främst tränat barn och ungdomar i olika klubbar i Frankrike och Schweiz.   

Angèlica är utbildad Maitres d'Armes du Brevet d'Etat 1er degré, Brevet d'Etat 2ème degré d'Educateur Sportif från CREPS Chatenay- Malabry, har en Bachelor i Sports Management från universitetet Clermont Ferrand samt har deltagit i Mastersprogrammet vid Universitetet i Dijon.  

Förutom engelska, spanska och franska kommer Angèlica inom kort även tala svenska. I augusti påbörjar hon en intensivkurs i svenska och läser Sfi under hösten för att få flyt i svenskan.

Angèlica kommer tillsammans med Marcus Rönnmark och Max Körlinge att planera och vidareutveckla vår verksamhet framöver samt även tillgodose behovet av individuell lektionering.   

___________________________________________________________________

Skärmavbild 2015-03-09 kl. 23.08.13

Max Körlinge hälsas välkommen till LFK (Bild: Marcus Rönnmark & Max Körlinge).

 
Max Körlinge, Fäktmästare. 
Max började i unga år fäkta för Maître d'Armes; Thierry Trottein på FFF (Föreningen för fäktkonstens främjande). Som aktiv var Max mycket framgångsrik och tillhörde den svenska fäkteliten. Med åren blev det allt mer tydligt för Max att det var yrket som Fäktmästare och utvecklandet av träningsmetoder som var det som lockade mest inom fäktsporten. 
 

Sagt och gjort, Max lade sin aktiva karriär åt sidan och började år 2011 gå i lära hos sin mästare Thierry. Genom sin Mästare Thierry fick Max nu en diger inblick och utbildning i den franska fäktskolan. Parallellt fortbildade sig Max på olika fäktskolor runtom i Sverige och Ungern. Hösten 2014 avlade Max examen i FIE´s elittränarprogram vid den legendariska fäktskolan Tauberbischofsheim i Tyskland. Examen omfattade alla vapen med en specialisering på värja. 

 

Genom utbildningar, insikter och reflektioner från de stora fäktskolorna har Max fått en bred och flexibel grund att utveckla sina elever på bästa möjliga sätt,  utifrån deras individuella förutsättningar.

 

Max tränar idag elever i alla åldrar och nivåer, från små nybörjare till vuxna fäktare i svenska landslaget, i såväl gruppträningar som privatlektioner.

___________________________________________________________________

Svensk fäkthistoria skrevs när Ulrika Tranæus som första LFK medlem blev invald i SvFF´s styrelse på Årsmötet den 8 mars. Det är riktigt stort! Vi bokar, bugar och gratulerar! 

 

Ulrika var med när klubben startade 1980 och fäktade flitigt och framgångsrikt under 80 och 90-talet. Det är en stor ära att åter ha Ulrika som medlem och vi hoppas att vi snart får se Ulrika på fäktpisten. 

 

Namnlöst 2

Ulrika Tranæus. Leg. naprapat och har magisterexamen i idrottspsykologi.

 
Ulrika har lång erfarenhet av idrottsskador och har varit anlitad i olika officiella sammanhang såsom OS i Lillehammer -94, Nagano-98 och Salt Lake City -02Scandinavian Masters golf, DN-games friidrott och Ungdoms-OS, Sveriges Olympiska Kommittés medicinska team för både sommar- och vinteridrotter under flera år.
 
Ulrika äger och driver Sport Care som är en del i rikstäckande nätverk inom både idrottspsykologi och idrottsmedicin.

 

___________________________________________________________________

Träning under sport- och påsklov.

Sportlov barn- & ungdomsgruppen: Ingen träning 22/2 & 1/3.

Sportlov vuxengruppen: Ingen träning 24/2.

 

Påsklov barn- & ungdomsgruppen: Ingen träning 5/4 & 12/4.

Påsklov vuxengruppen: Ingen träning 7/4.

___________________________________________________________________

Nu har LFK en egen klubbshop online i samarbete med Intersport.

Här hittar du träningsoveraller, pikétröjor, funktionströjor m.m.

www.intersportlidingo.se

login: lfk

lösen: lfk

___________________________________________________________________

 

följ oss på LIDINGOFAKTKLUBB

___________________________________________________________________

 

 

Lidingö Fäktklubb med i Lidingö Tidning

___________________________________________________________________

 

Inga nyheter är skapade

Filtrera nyheter

Postadress:
IF Aktiv Ungdom Lidingö - Judo
Stockholmsv 111
18143 Lidingö

Kontakt:
Tel: 087674411
E-post: This is a mailto link

Se all info