Hoppa till sidans innehåll

Event & fäktkalas


Lidingö Fäktklubb arrangerar barnkalas, kompiskvällar, möhippor, svensexor, företagsevent. Nedan följer en kort beskrivning av våra vuxenevent. När vi har barnkalas leker vi pirater och äter tårta istället!

Fäktningen är för många den mest ridderliga sporten av alla! Den strama gardställningen, den anonyma vita fäktdräkten, den outgrundliga svarta masken, den formella hälsningen – följd av klingornas skarpa klang när striden börjar. Fäktarnas stumma elegans ger en bild av den tyste, mystiske hjälten som oavsett om hon eller han vinner eller förlorar, gör det med en självbehärskning, som gör en till en segrare över sina sinnen.

Det är många faktorer som hänger ihop för bli en duktig fäktare. Du måste fatta blixtsnabba beslut, för att sedan inom några hundradelar vara beredd att ändra din strategi. Du måste kordinera huvud, armar och ben. Det handlar kondition, styrka och smidighet. Och sist men inte minst att behärska tekniken.

Fäktpasset inleds med en genomgång av fäktkonstens historia och de olika vapnen florett, värja och sabel. Vi går vidare igenom fäktningens grundpositioner, regelverk, attack och försvar. 

Därefter förbereds gruppen för assault, vilket betyder fri fäktning. Med värjan som vapen har ni nu möjligheten att utmana varandra på duell!

En garde! Prêt! Allez! Duellen kan börja!

Plats: Lidingö Fäktklubbs fäktsal, Baggeby.

Personlig utrustning: T-shirt, långa träningsbyxor, rena inomhusgymnastikskor, vattenflaska och handduk. Fäktutrustning ingår.

Tidsåtgång: Ca 2 timmar.

Antal deltagare: Min 4 personer. Max 16 personer.

Ring Fäktmästare Marcus Rönnmark för prisförslag. Tel: 0703-579155.

Uppdaterad: 2017-08-24 19:37
Skribent: Titti Wettebrandt
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IF Aktiv Ungdom Lidingö - Judo
Stockholmsv 111
18143 Lidingö

Kontakt:
Tel: 087674411
E-post: This is a mailto link

Se all info