Judo & Lekjudo

"Judo – den följsamma vägen."

Judo är en japansk kampsport som skapades i slutet av 1800-talet. Tekniken i judo bygger mycket på hävstångseffekt, placering av tyngdpunkt samt förmågan att kunna omrikta motståndarens kraft vid angrepp och i stället få motståndaren ur balans. Man vänder alltså motståndarens kraft mot honom/henne själv. Att slå eller sparka sin motståndare är inte tillåtet. Däremot får man ta tag i sin motståndares kläder och dra eller trycka för att kunna kasta omkull motståndaren.

Förutom den allsidiga träning man får i judo, vad gäller balans, styrka, kroppskontroll och smidighet så bygger sporten mycket på ömsesidig respekt mellan de tränande, ledarna, motståndare och alla medmänniskor.

sport-3468115.jpg

Höst 2021

PLATS

Källängens skola, motionssalen

PRIS

JUDO

– 1.500 kr

LEKJUDO

– 1.400 kr

LEKTIONSTID

60 min - alla judogrupper

45min - lekjudo

Medlemsskap i föreningen 100 kr / år tillkommer. Vi är medlem i Svenska Judoförbundet.

JUDO

Judoträning för nybörjare från 7 år till avancerade utövare. Huvudtränare för verksamheten är välmeriterade Josef Macias. Det går alltid bra att komma och prova på judo i samtliga grupper. Maila oss gärna! Möjlighet finns även att starta ny grupp på söndagar för ex ett kompisgäng som vill träna en gång i veckan. Vi startar även gärna grupp för ungdomar som är nybörjare och vill hitta en rolig träningsform! Välkomna!


Tider:

NYBÖRJARE FRÅN 7 ÅR söndagar kl 15:15--16:15 
FORTSÄTTARE måndagar :

17-18 Tjejgrupp, olika nivåer

18-19 fortsättare

19-20 fortsättare

20-21 avancerad nivå junior/vuxen
 

LEKJUDO
Förberedande övningar inför den "riktiga" judoträningen. För barn 5-6 år. Styrka, balans, koordination och koncentration under lekfulla former.
Tider: söndagar kl 14:30--15:15

TJEJGRUPP!
Välkomna alla tjejer och provträna! Ta med en kompis och prova på!
Tider: NYBÖRJARE / FORTSÄTTARE måndagar kl 17-18

Tips: facebookgruppen Judo5 Stockholm – nätverk för judotjejer i Stockholmsområdet. Här finns till exempel information om extraträningar. 


Tränare: Josef Macias

Vikarierande tränare: Fredrik, Anders, Jon